lunes, 9 de noviembre de 2015

UGT-INFORMA = Desestimada la causa oberta contra dos sindicalistes

Avui s’ha celebrat a la ciutat de la justícia el judici dels companys Nichi i Carlos, membres de la Federació de Serveis per a la Mobilitat i el Consum que estaven acusats per desordre públic, per fets que es van produir durant la vaga general de l’any 2012. Es demanava una pena de dos anys de privació de llibertat.

Després que tant l’acusació particular com l’ajuntament de Barcelona han desistit de la causa,  el ministeri fiscal, reconeixent que els fets no revestien la suficient gravetat, ha rebaixat la seva petició de pena a 3 mesos de privació de llibertat. A continuació els advocats defensors dels nostres companys han demanat la suspensió de la pena, que ha estat acceptada per la jutgessa, donant per finalitzat el procediment.

Des de UGT creiem que les imputacions, amb petició de presó, dirigides contra el moviment sindical i els seus militants, per l’exercici legítim i constitucional del dret a vaga, suposen una restricció dels drets i llibertats bàsiques dels ciutadans i les ciutadanes.Font: UGT de Catalunya