miércoles, 27 de abril de 2011

UGT reclama al govern que rectifiqui i aturi totes les retallades de serveis públics

Les retallades als serveis públics són precipitades itampoc han estat pactades, els dos motius que el Govern argumenta per posposar les retallades a la sanitat
La UGT de Catalunya exigeix al govern de la Generalitat de Catalunya que rectifiqui i aturi totes les retallades dels serveis públics, després que ahir anunciés que no detallarà les retallades sanitàries més dràstiques fins després del 22 de maig. Segons el portaveu del Govern, Francesc Homs, "no es poden prendre mesures de manera precipitada i han de ser pactades". Volem recordar al govern que aquests arguments també són aplicables a la resta de sectors públics de la Generalitat. Durant les darreres setmanes els acomiadaments tant a les empreses públiques com als departaments de la Generalitat han estat constants i d'una magnitud considerable.
Des del nostre sindicat reclamem al govern que rectifiqui. L'Administració catalana -tota l'Administració catalana- és fruit de la voluntat d'un poble que durant dècades ha lluitat per fer possible una gestió de serveis públics digna i pròpia. Catalunya té la proporció més baixa d'empleats públics de tot l'Estat i una de les més baixes de tot Europa. No resulta possible retallar empleats sense retallar serveis públics. Aquesta situació es dóna ara, però també l'endemà de les eleccions municipals del proper mes de maig. Per aquest motiu no entendríem que l’aturada en les retallades es fes per pur tacticisme polític davant la creixent indignació de la ciutadania, que ja les percep com unes mesures que l’afecten i la perjudiquen directament i que són, simplement, una mostra d’incompetència política.
Aquest govern ha de defensar, on calgui, una Administració catalana, possible, eficient i de qualitat i en cap cas ha de desmantellar els seus propis fonaments posant els números per davant de les persones.